BOKSLÄPP 21 JANUARI 2024

Story


Vera lever ett till synes vanligt liv, med ett bra arbete, en trivsam bostad och härliga väninnor. Fast det var månader sedan hon hade energi över till att vara social. I början är det hanterbart, men snart tappar hon lusten och orkar knappt leva. Med själslig tomhet och en känsla av utanförskap efter uppväxten hos den stränga farmodern, funderar Vera ofta över meningen med livet. Är det vännerna som saknar det hon vill ha eller har hon ett inre tomrum att fylla? Kanske kan hon hitta det hon söker i den gudabenådade vackra Titus, hennes nya kollega. Men vill hon och vågar hon?

Hon präglas av farmoderns uppfattning att drömmar bara är fantasier som leder till besvikelser, och det egna kontrollbehovet hindrar henne från att leva fullt ut. När hon träffar Robert får livet en vändning. Han har allt hon kan önska - förutom att han bara existerar i hennes drömmar. Deras möten sker i naturen, med symboliska platser som alla har budskap
om livets skatter. Drömmarna föder nya insikter som ruckar Veras världsbild och synen på hennes egen existens. Men hur ska hon få ihop de två världarna till en - som dessutom fungerar?


Boken är skriven i skönlitterär form men med självhjälpande inslag.

DET DOLDA UPPENBARA - är den första boken i serien YouniPhi. 

YOUNIPHI är en fristående bokserie, där Det dolda uppenbara debuterar.

Du som läsare kan förvänta dig en genomgående röd tråd i samtliga böcker, med invävda budskap och verktyg som kan berika och förändra livet. Genom YouniPhi serien finns möjlighet att befästa eller expandera personligt och själslig. I annat fall blir det en skönlitterär berättelse.


Berättelsen om Vera bär framförallt basala frågor som handlar om riktning i livet, känslomässiga behov som trygghet och kontroll, om vardaglig stress och de prestationskrav som många upplever i dag.

YouniPhi föddes under en meditation, där jag bad jag om ett samlingsnamn till de böcker jag skriver. Som på en inre Whiteboard dök ordet YouniPhi upp, med förklaringen – förena ditt inre universum med excellens, det börjar med dig – You. Y:et hade den grekiska bokstavsformen för lilla phi – φ – en matematisk och fysisk formel för ”Gyllene Snittet”.